Koor

Kwarts roept als steensoort vooral associaties op met schoonheid, zuiverheid en helderheid. Een treffend symbool dat verbeeldt wat de inspiratiebron en het streven is van Vocaal Ensemble Kwarts.

Vocaal Ensemble Kwarts is in 1988 in Haarlem opgericht. Begonnen als dubbelkwartet heeft het zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een koor van 18 leden.
Kwarts wil een breed muzikaal spectrum ontdekken en ten gehore brengen. In de ruim 25 jaar dat het ensemble bestaat is een rijk repertoire opgebouwd, afkomstig uit diverse stijlperiodes. Deze diversiteit is ook hoorbaar in de uitvoeringen van Kwarts: a capella, begeleid door enkele instrumenten of met een volledig bezet barokensemble. Hierin is zeker de hand van Gerrit Maas te herkennen, die sinds 2010 als dirigent aan Kwarts verbonden is. De concerten van Kwarts zijn vaak geprogrammeerd rond een thema. Elk concert ademt een eigen sfeer en is steeds verrassend van karakter.
Vocaal Ensemble Kwarts is behalve een muzikaal avontuur ook een verhaal van mensen die elkaar inspireren en ernaar streven om samen op een zo hoog mogelijk niveau te musiceren.

Vocaal Ensemble Kwarts bestaat op dit moment uit:

Sopranen

Luce van Bon, Afra Essen, Yolande van Lent, Anna Luijmes, Margriet van der Werff

Alten

Marjolein Bakker, Margo van den Berg, Mieke Boxem, Madeleine Snip

Tenoren

Max Aangenendt, Karel Blommesteijn, Janrense Boonstra, Hans van Eerden, Alex Helmantel

Bassen

Roald Jacobs, Hans Kleipool, Peter Klemann, Jeroen Klemann, Ron Zantvoort