Concert: Liefde, Lust en Fa la la

zo13okt ’19

Kwarts voert u mee in meer libertijnse sferen

Rosenstock-Huessy Huis, Hagestraat 10, 2011CV Haarlem Routebeschrijving

Aanvang 15.30 uur, zaal open vanaf 15.00 uur

Uit de 17de eeuw wordt in oud Nederlands het ‘Sevenste Kusjen’ gezongen van Cornelis Padbrué: “Ick sal mijn handen aen u slaen”. En dat is dan nog een nette regel…! Veel liederen komen uit de 16de en 17de eeuw. Het met elkaar zingen in de volkstaal op feesten en partijen werd steeds meer gemeengoed. Gelukkig zijn er stukken bewaard gebleven zo ook namen van nu vrijwel vergeten componisten. Uit Frankrijk hoort u werk van o.a. Claudin de Sermisy en Solage en van de nog wel veel gezongen Passereau (‘Il est bel et bon’).
Italië en Spanje komen ook aan bod, met o.a. werk van Orlando di Lasso. Het ‘Tanzen und Springen’ van Hassler is één groot Fa la la! Vanuit Engeland horen we Thomas Morley en John Dowland. Juist voor zijn muziek hebben we de medewerking van luitist Willem Mook, die ook enkele solostukken brengt.

Daarnaast zijn in het concert twee grotere werken van latere componisten te horen.
Van Claude Debussy zingen we ‘Trois Chansons de Charles d’Orleans’, gecomponeerd in 1908.
Met als finale Benjamin Britten eindigt het programma in het jaar 1954. Uit diens opera Gloriana hoort u de zes ‘Choral Dances, één groot dansfestijn, zoals alleen Britten dat op muziek kon zetten.

Vocaal Ensemble Kwarts, onder leiding van Gerrit Maas, houdt in zijn programmering van afwisseling. Vanmiddag is dat zeker het geval. In acht blokken nemen we u mee op onze Europese versiertour.

Met medewerking van:
Willem Mook, luit

Toegangsprijzen

  • € 12,50 online gekocht via
  • € 15,00 aan de zaal