Dirigent

Gerrit Maas is koor- en orkestdirigent. Hij studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en orkestdirectie bij Lucas Vis aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast volgde hij directielessen bij Jos Vermunt en Johan Rooze, en masterclasses bij onder andere Helmuth Rilling, Georg Grün en Jorma Panula.

Gerrit Maas maakte zijn debuut als dirigent op zeventienjarige leeftijd, toen hij een schoolvoorstelling van Mozarts Zauberflöte dirigeerde. In 2009 sloot hij zijn conservatoriumstudie af met twee uitvoeringen van Beethovens Negende symfonie. Op zijn repertoire staan veel van de grote oratoria, zoals het Requiem van Verdi en de Carmina Burana die hij in het kader van de Vocalise Scratchdagen dirigeerde. De requiems van Mozart, Fauré en Duruflé voerde hij uit met muziekwetenschapstudenten van de Universiteit Utrecht.

De muziek van Johann Sebastian Bach neemt in zijn werk een bijzondere plaats in. Naast de maandelijkse cantatediensten in Utrecht leidde hij ook een uitvoering van Bachs Hohe Messe op het festival Europa Cantat door het Utrecht Studenten Koor en Orkest. In 2013 ging zijn reconstructie van de Markuspassion in première.

In het verleden werkte hij onder andere met ensembles van het Conservatorium van Amsterdam en met Studenten Philharmonisch Orkest Muse Art. Als repetitor en assistent-dirigent werkte hij voor onder andere Toonkunstkoor Amsterdam, CREA Orkest Amsterdam en LSKO Collegium Musicum.

www.gerritmaas.nl